Quinoa rundstykker med chiafrø

JIPPI! Nå har hun endelig (klikka) fått lysta. Fått lysta til å gidde og bake. Kjøpte med quinoamel når jeg var på helsekosten fredag ettermiddag. Som vanlig ute etter noe helt annet. Tenkte at NÅ! Nå skal jeg endelig ta meg sammen og finne noen oppskrifter. Så! Søndag morgen, nyrenset lever og greier, da stiger energien til taket. Og QUINOA rundstykker ble det, og er det muuuuuulig så enkelt. Latskap frøken, LATSKAP! Jaja, hun kan jo bare bli bedre, steg for steg.

Så her kommer både bilde og oppskriften 😀

quinoabakst

Jeg handler aller helst som dere vet både økologisk og glutenfritt, i oppskriften brukes havregryn av litt dyr sort som jeg kjøper på Jøndal Gårdsbakeri i Eidsvoll.

4 dl. glutenfri havregryn, 2 dl. males til mel i blender.
2 dl. quinoamel
1,5 dl. gresskarkjerner
0,5 dl. chiafrø
2 ts. fiberhusk
1 ts. himalayasalt
5 dl. vann

I oppskriften var det opprinnelig linfrø og ikke chiafrø og 0,5 dl solsikkekjerner og 0,5 dl gresskarkjerner. Jeg hadde ikke solsikkekjerner eller linfrø så da ble det både litt mer og noe annet. Men det funket helt fint. Skal prøve meg frem på litt forskjellig. Bland alt det tørre og tilsett vann. Sett til «heving» i 30 min. Lag runde boller og legg gjerne på et stekebrett med olje. Mulig du må bruke mel, den er litt seig. Jeg hadde ikke behov for mel, tok litt olje på hendene i stedet og lot melet ligge igjen som dere ser bak baksten. Stekte disse på varmluft og 160 grader i ca 60 minutter. To av rundstykkene var litt mindre enn resten, så de ble testet underveis. Det er jo sånn at det er forskjell fra ovn til ovn.

Utrolig fornøyd og har allerede fått Mmmm fra forsøkskaninen her. Det vil bli mer rundstykker og annen bakst i fremtiden nå.

 

Velbekomme ❤ & 🙂 fra meg !!!

Reklamer

Om marlenhoeier

Velkommen til bloggen min. Her vil jeg skrive om mitt liv og det jeg brenner for. Ønsket for denne bloggen er at den ikke skal forsvinne i det store havet av alle bloggene som eksisterer. Jeg er en veldig energisk og engasjert jente, så følg med :)
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s