MUK – Mekanisk Utbenet Kjøtt

HVA ER MUK?
PÅ WIKIPEDIA STÅR DET:

Mekanisk utbeinet kjøtt eller maskinelt utbeinet kjøtt, forkortet MUK, også omtalt som maskinelt bearbeidet kjøtt, maskin behandlet slakteriavfall, juksekjøtt og annet, er kjøtt som maskiner ved bruk av høytrykk klarer å ta ut som råvare der en ikke kommer til med kniv på en effektiv måte ved utbeining av slakt. MUK utvinnes fra fjørkre (kalkun og kylling) og gris. Metoden utnytter slakteriavfall og drøyer dyrt kjøtt.

De siste dagene har innlegg fra VG om MUK blitt delt mange ganger på Facebook. Jeg følger litt med på hvem som er opptatt av mat og helse ellers og nå ser jeg at mange flere har våknet.. både i går og i dag. Herlig!
http://www.vg.no/bildespesial/8761/

Fra SUPERNATURE har jeg hentet dette bildet på hvordan farsen ser ut etter bearbeiding.

MUK

Legger ved noen ord om dette. Kopiert fra en av mine kollegaer som kan mye om mat og helse. Og som kan formulere seg. Les, nyt og tenk!

Er det ikke interessant hva krigen mot det mettede fettet har ført med seg? Kyllingpølser ble vel en gang markedsført som det sunne og magre alternativet? Fulle av MUK og Omega 6, og det som er av rent kyllingkjøtt er bolet opp på billige proteiner og medisinert med antibiotika for å dempe betennelsene all omega 6 sammen med veksthormoner i foret bidrar til…

Og så skjønner ikke folk hvorfor de er syke? De spiser jo så magert og sunt…. Du blir faktisk hva du spiser! Og når du spiser syke dyr, ja… 2 + 2 er faktisk 4!!

Spørsmålet man burde stille seg er jo, hva er det som blir markedsført IDAG som sunt og bra som ved nærmere ettersyn kanskje ikke er annet enn svindel og bedrag? Og hvilke interesser finnes for at de riktige ernæringsrådene ikke alltid når frem til de som burde ha de? tenker man nok på at det jobbes for å forhindre at merkingen av mat skal bli mer detaljert, og igjen hvorfor noen har interesse av at det er slik. Og man burde tenke veldig nøye over HVEM som faktisk jobber for å forhindre bedre merking!

Hvor mange sjanser skal denne næringen egentlig få? Før forbrukerne forstår at så lenge det finnes et merkenavn på produktet så kan du faktisk ikke stole på hva det inneholder?

Som forbrukere kan vi gjøre noen enkle og fantastisk effektive grep :
1.Utdanne oss om hva vi faktisk trenger og ikke minst IKKE trenger. Og NEI, VG er ingen god kilde til ernæringskunnskap.
2.Ikke kjøpe et hvert argument som blir servert i en tv reklame bare fordi en kjent idrettsutøver står med produktet i hånda, JA de blir faktisk betalt for å gjøre det!
3.Istedenfor å se på prislappen, så kan vi heller se på innholdsfortegnelsen, men den fordrer jo litt av punkt nummer 1 først. Og selv om den er begrenset, så sier den faktisk ganske mye som det er i dag…

Smiler lurt i dag og ønsker deg en fin onsdag!

Reklamer

Om marlenhoeier

Velkommen til bloggen min. Her vil jeg skrive om mitt liv og det jeg brenner for. Ønsket for denne bloggen er at den ikke skal forsvinne i det store havet av alle bloggene som eksisterer. Jeg er en veldig energisk og engasjert jente, så følg med :)
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s